top of page

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΙΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΕΝΣΥΝΕΙΔΗΤΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ

Μονοετές Πρόγραμμα Εκπαίδευσης στις Εφαρμογές της Ενσυνειδητότητας στη Συμβουλευτική (Mindfulness-Based Συμβουλευτική) με πάνω από 260 ώρες ενασχόλησης και διαδικτυακή παρακολούθηση (υβριδικό μοντέλο).

Ακαδημαϊκό Έτος 2024-2025. Έναρξη: 12 Οκτωβρίου 2024

ΔΟΜΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

135 Ώρες Θεωρίας

Διδάσκονται οι θεωρητικές και πρακτικές βάσεις της Ενσυνειδητότητας, σε συνδυασμό με το ΒιοΨυχοΚοινωνικό Μοντέλο και την προσφορά του στη Συμβουλευτική, σε ένα εύρος σωματικών συνθηκών και κοινωνικών καταστάσεων

60 Ώρες Πρακτικής Εφαρμογής

Η εξάσκηση στην εφαρμογή τεχνικών Ενσυνειδητότητας κατακτάται μέσα από διάφορες μορφές πρακτικής άσκησης που προσφέρονται

15 Ώρες Προσωπικής Ανάπτυξης

Πραγματοποιούνται ομαδικές μηνιαίες συναντήσεις προσωπικής ανάπτυξης για τη βιωματική εμβάθυνση στις αρχές και τις αρετές της Ευνσυνειδητότητας

20 Ώρες Έρευνας
& Μελέτης

Ένας από τους στόχους του Εκπαιδευτικού είναι η κατανόηση της ψυχολογικής έρευνας γύρω από τα πιο πρόσφατα δεδομένα για την Ενσυνειδητότητα

48 Ώρες Retreat

Στο διήμερο retreat διαλογισμού Ενσυνειδητότητας που πραγματοποιείται στο τέλος του εκπαιδευτικού έτους, εμβαθύνουμε σε πρακτικές mindfulness και προσωπικής έκφρασης και εξέλιξης

5 Ώρες Ομαδικής Εποπτείας

Η εποπτεία της πρακτικής εξάσκησης των σπουδαστών θα συνεισφέρει στη βελτίωση των τεχνικών και των δυνατοτήτων τους, ενισχύοντας έτσι και τη δική τους αυτοαποτελεσματικότητα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Τα περιεχόμενα του Εκπαιδευτικού προγράμματος διαμοιράζονται σε 12 εκπαιδευτικά σαββατοκύριακα και 23 εκπαιδευτικά απογεύματα καθημερινής (Οκτώβριος 2024 - Ιούλιος 2025).

Ψ.png

Εκπαιδευτικά σαββατοκύριακα

Στη διάρκεια των εκπαιδευτικών σαββατοκύριακων, οι σπουδαστές λαμβάνουν γνώση που καλύπτει τόσο την ιστορία και τις απαρχές της Ενσυνειδητότητας, όσο και από τα σύγχρονα επιστημονικά δεδομένα γύρω από την αυτήν. Θα διδαχθούν τη Νευροεπιστήμη και τη Γνωστική επιστήμη του mindfulness, βασικές θεματικές όπως "ο παρατηρητής εαυτός", η αυτοφροντίδα και αυτοσυμπόνια, η Ενσυνειδητότητα του σώματος, του νου, των συναισθημάτων και των συστημάτων. Θα έρθουν σε επαφή με άλλες τεχνικές συμβουλευτικής που συνδέονται και άλλες που δε συνδέονται με την Ενσυνειδητότητα, ώστε να εξασκηθούν στο να την ενσωματώνουν στις δικές τους προσεγγίσεις. Θα παρουσιαστεί το ΒιοΨυχοΚοινωνικό Μοντέλο ως πλαίσιο κατανόησης της ανθρώπινης εμπειρίας στο σύνολό της.

Εκπαιδευτικά απογεύματα

Μέσω των εκπαιδευτικών απογευματινών συναντήσεων, οι σπουδαστές θα φροντίσουν με βιωματικό τρόπο την προσωπική τους ανάπτυξη, βασισμένοι στις αρχές και τις αξίες του mindfulness (οι συναντήσεις προσωπικής ανάπτυξης πραγματοποιούνται σε καθορισμένες ημερομηνίες και ώρες, μία φορά τον μήνα). Επιπλέον, θα έρθουν σε επαφή και θα συμμετάσχουν στην εφαρμογή πρακτικών Ενσυνειδητότητας, διευρύνοντας τις εμπειρίες τους γύρω από το mindfulness (οι συναντήσεις πρακτικής εφαρμογής πραγματοποιούνται σε καθορισμένες μέρες και ώρες, μία φορά την εβδομάδα).

ΣΚΟΠΟΣ & ΟΦΕΛΗ

Σκοπός του Προγράμματος Εκπαίδευσης σε Εφαρμογές Ενσυνειδητότητας στη Συμβουλευτική, της Ακαδημίας ΕεΝΘΕΣΥ, είναι να εξοπλίσει τους Επιστήμονες Υγείας και τους Συμβούλους κοινωνικών επαγγελμάτων που ενδιαφέρονται για την πρακτική και τη στάση ζωής του Mindfulness, με την πιο σύγχρονη γνώση και ένα μεγάλο εύρος εφαρμογών γύρω από την επιστήμη και τη φιλοσοφία της Ενσυνειδητότητας.

Με την ολοκλήρωση του Διετούς Προγράμματος, οι Σπουδαστές θα μπορούν :

 • Να απολαμβάνουν τα οφέλη που θα επιφέρει στην προσωπική τους ζωή η Ενσυνειδητότητα

 • Να μπορούν να διαμορφώνουν Mindfulness-based τεχνικές και ασκήσεις, ανάλογα με τους στόχους των πελατών τους

 • Να μπορούν να εφαρμόζουν την Ενσυνειδητότητα σε ένα μεγάλο εύρος καταστάσεων της ανθρώπινης εμπειρίας (του πελάτη / ασθενή), είτε αυτές αφορούν τη σωματική ή τη ψυχοκοινωνική σφαίρα, ή τις ψυχολογικές δυσκολίες/διαταραχές

 • Να υλοποιούν Mindfulness-based προγράμματα παρέμβασης

 • Να βοηθούν τον ασθενή / πελάτη να διαχειρίζεται το stress και να ρυθμίζει τη συναισθηματική του ένταση 

 • Να κατέχουν μία πληθώρα εργαλείων και ασκήσεων, έτοιμα προς χρήση ή προσαρμογή

 • Να αποκτήσουν εξειδικευμένη κατάρτιση στη συνεχώς αναδυόμενη επιστήμη και φιλοσοφία της Ενσυνειδητότητας

21.png

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ

Το Μονοετές Πρόγραμμα Εκπαίδευσης σε Εφαρμογές Ενσυνειδητότητας στη Συμβουλευτική, της Ακαδημίας ΕεΝΘΕΣΥ, απευθύνεται σε πτυχιούχους επιστημών Υγείας (όπως ιατροί, νοσηλευτές, φυσικοθεραπευτές, διατροφολόγοι, γυμναστές, εργοθεραπευτές)

και πτυχιούχους κοινωνικών επαγγελμάτων (κοινωνικοί λειτουργοί, ειδικοί παιδαγωγοί, παιδαγωγοί / καθηγητές, σύμβουλοι σταδιοδρομίας).

Κριτήρια για την ένταξή τους είναι τα παρακάτω:

 • Κατοχή πτυχίου

 • Τουλάχιστον 2 χρόνια εργασιακής εμπειρίας πάνω στο αντικείμενό τους

 • Κατοχή αντίστοιχου πτυχίου και άδειας ασκήσεως επαγγέλματος (όπου αυτή είναι απαραίτητη).

  Η προηγούμενη εμπειρία στη Συμβουλευτική είναι επιθυμητή, αλλά όχι αναγκαία. Επίσης, δεν απαιτείται προηγούμενη ενασχόληση με την Ενσυνειδητότητα, ούτε εκπαίδευση στη Συμβουλευτική.

6.png
Ψ(1).png

ΤΡΟΠΟΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ & ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ

Το Μονοετές Πρόγραμμα Εκπαίδευσης προσφέρεται μέσω του υβριδικού μοντέλου (είτε μόνο διαδικτυακά, είτε μόνο με φυσική παρουσία, είτε συνδυασμός των δύο). Υποχρεωτική φυσική παρουσία υπάρχει μόνο στο διήμερο retreat διαλογισμού Ενσυνειδητότητας το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 13 & 14 Ιουλίου 2024, σε χώρο που θα αποφασιστεί μελλοντικά.

Τα Προγράμματα Εκπαίδευσης της Ακαδημίας ΕεΝΘΕΣΥ υποστηρίζονται από την Επιστημονική Επιτροπή της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ, η οποία υλοποιεί εδώ και χρόνια mindfulness-based προγράμματα σε χρόνιους ασθενείς.

Επιπλέον, τα Προγράμματα πληρούν τις προϋποθέσεις μελλοντικής πιστοποίησης του INTERNATIONAL MINDFULNESS AND MEDITATION ALLIANCE και άλλων συναφών φορέων.

Certification of.png
Anchor 1
Happy Portrait

ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΕ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΟΥ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 30/07/24

ΚΑΙ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΕ ΕΚΠΤΩΣΗ 15%

bottom of page