top of page

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΙΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΕΝΣΥΝΕΙΔΗΤΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Διετές Πρόγραμμα Εκπαίδευσης στις Εφαρμογές της Ενσυνειδητότητας στην Ψυχοθεραπεία (Mindfulness-Based Ψυχοθεραπεία) με πάνω από 600 ώρες ενασχόλησης και διαδικτυακή παρακολούθηση (υβριδικό μοντέλο).

Ακαδημαϊκό Έτος 2024-2025. Έναρξη: 12 Οκτωβρίου 2024

ΔΟΜΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

280 Ώρες Θεωρίας

Διδάσκονται οι θεωρητικές και πρακτικές βάσεις της Ενσυνειδητότητας, σε συνδυασμό με το ΒιοΨυχοΚοινωνικό Μοντέλο και την προσφορά του στην Ψυχοθεραπεία, σε ένα εύρος κλινικών εικόνων και ψυχολογικών δυσκολιών

120 Ώρες Πρακτικής Εφαρμογής

Η εξάσκηση στην εφαρμογή τεχνικών Ενσυνειδητότητας κατακτάται μέσα από διάφορες μορφές πρακτικής άσκησης που προσφέρονται

24 Ώρες Προσωπικής Ανάπτυξης

Πραγματοποιούνται ομαδικές μηνιαίες συναντήσεις προσωπικής ανάπτυξης για τη βιωματική εμβάθυνση στις αρχές και τις αρετές της Ευνσυνειδητότητας

100 Ώρες Έρευνας
& Μελέτης

Ένας από τους στόχους του Εκπαιδευτικού είναι η κατανόηση της ψυχολογικής έρευνας, αλλά και η δημιουργία καινοτόμας έρευνας για την προώθηση της Ενσυνειδητότητας

100 Ώρες Retreat

Στα 2 διήμερα retreats διαλογισμού Ενσυνειδητότητας που πραγματοποιούνται στο τέλος κάθε εκπαιδευτικού έτους, εμβαθύνουμε σε πρακτικές mindfulness και προσωπικής έκφρασης και εξέλιξης

15 Ώρες Ομαδικής Εποπτείας

Η εποπτεία της πρακτικής εξάσκησης των σπουδαστών θα συνεισφέρει στη βελτίωση των τεχνικών και των δυνατοτήτων τους, ενισχύοντας έτσι και τη δική τους αυτοαποτελεσματικότητα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Τα περιεχόμενα του Εκπαιδευτικού προγράμματος διαμοιράζονται σε 2 ακαδημαϊκά έτη (Οκτώβριος 2024 - Ιούλιος 2025 & Οκτώβριος 2025 - Ιούλιος 2026).

Περιεχόμενα α' έτους (θεωρία)

Στο α' έτος οι σπουδαστές λαμβάνουν γνώση που καλύπτει τόσο την ιστορία και τις απαρχές της Ενσυνειδητότητας, όσο και τα σύγχρονα επιστημονικά δεδομένα γύρω από αυτήν. Θα διδαχθούν τη Νευροεπιστήμη και τη Γνωστική επιστήμη του mindfulness, βασικές θεματικές όπως "ο παρατηρητής εαυτός", η αυτοφροντίδα και αυτοσυμπόνια, η Ενσυνειδητότητα του σώματος, του νου, των συναισθημάτων και των συστημάτων. Θα έρθουν σε επαφή με άλλες ψυχοθεραπευτικές τεχνικές που συνδέονται και άλλες που δε συνδέονται με την Ενσυνειδητότητα, ώστε να εξασκηθούν στο να την ενσωματώνουν στις δικές τους προσεγγίσεις. Θα παρουσιαστεί το ΒιοΨυχοΚοινωνικό Μοντέλο ως πλαίσιο κατανόησης της ανθρώπινης εμπειρίας στο σύνολό της.

Περιεχόμενα β' έτους (θεωρία)

Στο β' έτος οι σπουδαστές θα διδαχθούν τρόπους εφαρμογής της Ενσυνειδητότητας σε διάφορες κλινικές εικόνες και ψυχολογικές διαταραχές, όπως είναι το άγχος, ο φόβος και οι κρίσεις πανικού, η κατάθλιψη και τα έντονα συναισθήματα δυσφορίας, τα χρόνια νοσήματα, τα αυτοάνοσα νοσήματα και ο πόνος, οι ψυχοτραυματικές εμπειρίες, η ΔΕΠΥ, οι διαταραχές διατροφής, ύπνου και libido, κ,ά. Ακόμη, θα ενημερωθούν για τα mindfulness-based προγράμματα που ήδη υπάρχουν, και θα διδαχθούν τρόπους ώστε να συνθέτουν mindfulness-based παρεμβάσεις ή ολόκληρες συνεδρίες, ανάλογα με το αίτημα και τους στόχους του πελάτη / ασθενή. Τέλος, θα ενισχυθούν ως προς τις ερευνητικές τους δεξιότητες.

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ

Το Διετές Πρόγραμμα Εκπαίδευσης σε Εφαρμογές Ενσυνειδητότητας στην Ψυχοθεραπεία, της Ακαδημίας ΕεΝΘΕΣΥ, απευθύνεται σε Ειδικούς Ψυχικής Υγείας που ενδιαφέρονται να εντάξουν την Ενσυνειδητότητα στη δουλειά τους με τους πελάτες / ασθενείς, ή να δομήσουν τις συνεδρίες τους με βάση αυτήν:

  • Ψυχολόγους

  • Ψυχιάτρους

  • Ψυχοθεραπευτές

  • Συμβούλους Ψυχικής Υγείας

που α) κατέχουν αντίστοιχο πτυχίο και β) άδεια ασκήσεως επαγγέλματος (όπου αυτή είναι απαραίτητη) και γ) εργάζονται πάνω στο αντικείμενό τους για τουλάχιστον 2 χρόνια. Η προηγούμενη εμπειρία στην Ψυχοθεραπεία είναι επιθυμητή, αλλά όχι αναγκαία. Επίσης, δεν απαιτείται προηγούμενη ενασχόληση με την Ενσυνειδητότητα, ούτε ψυχοθεραπευτική εκπαίδευση.

5.png
Ανώνυμο σχέδιο(1).png

ΣΚΟΠΟΣ & ΟΦΕΛΗ

Σκοπός του Προγράμματος Εκπαίδευσης σε Εφαρμογές Ενσυνειδητότητας στην Ψυχοθεραπεία, της Ακαδημίας ΕεΝΘΕΣΥ, είναι να εξοπλίσει τους ειδικούς Ψυχικής Υγείας που ενδιαφέρονται για την πρακτική και τη στάση ζωής του Mindfulness, με την πιο σύγχρονη γνώση και ένα μεγάλο εύρος εφαρμογών γύρω από την επιστήμη και τη φιλοσοφία της Ενσυνειδητότητας.

Με την ολοκλήρωση του Διετούς Προγράμματος, οι Σπουδαστές Ειδικοί Ψυχικής Υγείας θα μπορούν:

  • Να απολαμβάνουν τα οφέλη που θα επιφέρει στην προσωπική τους ζωή η Ενσυνειδητότητα

  • Να μπορούν να διαμορφώνουν Mindfulness-based τεχνικές και ασκήσεις, ανάλογα με τους στόχους της συνεδρίας

  • Να μπορούν να εφαρμόζουν την Ενσυνειδητότητα σε ένα μεγάλο εύρος καταστάσεων της ανθρώπινης εμπειρίας (του πελάτη / ασθενή), είτε αυτές αφορούν στη σωματική ή τη ψυχοκοινωνική σφαίρα, ή τις ψυχολογικές δυσκολίες/διαταραχές.

  • Να υλοποιούν Mindfulness-based προγράμματα παρέμβασης ή κύκλους συνεδριών

  • Να κατέχουν μία πληθώρα εργαλείων και ασκήσεων, έτοιμα προς χρήση ή προσαρμογή

  • Να αποκτήσουν εξειδικευμένη κατάρτιση στη συνεχώς αναδυόμενη επιστήμη και φιλοσοφία της Ενσυνειδητότητας

21.png

ΤΡΟΠΟΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ & ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ

Το Διετές Πρόγραμμα Εκπαίδευσης προσφέρεται μέσω του υβριδικού μοντέλου (είτε μόνο διαδικτυακά, είτε μόνο με φυσική παρουσία, είτε συνδυασμός των δύο). Υποχρεωτική φυσική παρουσία υπάρχει μόνο στο διήμερο retreat διαλογισμού Ενσυνειδητότητας το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 13 & 14 Ιουλίου 2024, σε χώρο που θα αποφασιστεί μελλοντικά.

Τα Προγράμματα Εκπαίδευσης της Ακαδημίας ΕεΝΘΕΣΥ υποστηρίζονται από την Επιστημονικό Επιτροπή της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ, η οποία υλοποιεί εδώ και χρόνια mindfulness-based προγράμματα σε χρόνιους ασθενείς.

Επιπλέον, τα Προγράμματα πληρούν τις προϋποθέσεις μελλοντικής πιστοποίησης του INTERNATIONAL MINDFULNESS AND MEDITATION ALLIANCE και άλλων συναφών φορέων.

Mobile Customer

ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΕ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΟΥ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 30/07/24

ΚΑΙ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΕ ΕΚΠΤΩΣΗ 15%

4.png
bottom of page